Totul despre Recrutarea Muncitorilor Asiatici în România: Proces, Costuri și Condiții

Într-o perioadă marcată de provocări constante pe piața muncii, antreprenorii din România găsesc în muncitorii asiatici o soluție ideală pentru a-și completa echipele. De la construcții la servicii și producție, lipsa forței de muncă calificate a devenit o problemă acută, împingând afacerile să caute alternative creative și eficiente.

Pentru cei care nu au experiență în colaborarea cu muncitori străini, procesul poate părea intimidant la început. Cu toate acestea, feedback-ul pozitiv de la angajatorii care au făcut deja acest pas subliniază valoarea adăugată pe care o aduc acești muncitori echipelor lor.

În acest articol, ne-am propus să te familiarizăm cu procesul nostru de recrutare și să răspundem în mod clar la câteva dintre cele mai frecvente întrebări. Scopul nostru este să-ți oferim o înțelegere completă a modului în care funcționează recrutarea de muncitori asiatici și să te asigurăm că acest proces poate fi integrat cu succes în strategia ta de afaceri. Să începem:

Durata procesului de recrutare a personalului asiatic

Procesul complet de recrutare a personalului asiatic, gestionat de Asia Europe Jobs, durează, în medie, între 5 și 6 luni. 

Această perioadă este esențială pentru a ne asigura de o selecție atentă și o integrare eficientă a muncitorilor în cadrul companiei tale. În aceste luni, ne dedicăm identificării nevoilor specifice ale afacerii tale, selectării celor mai potriviți candidați, realizării tuturor procedurilor administrative necesare și pregătirii lor pentru integrarea în mediul de lucru românesc. 

Colaborând cu noi, te poți aștepta la un proces structurat și eficient, care să-ți aducă cei mai calificați muncitori asiatici, fără a îngreuna activitatea curentă a companiei tale.

Costuri implicate în procesul de recrutare

Când vine vorba de angajarea muncitorilor asiatici prin Asia Europe Jobs, există câteva costuri cheie de luat în considerare. Acestea includ:

 • Taxa pentru avizul de muncă: Acest cost este de 100 Euro și este necesar pentru obținerea avizului de muncă pentru fiecare muncitor recrutat. Este un pas esențial în procesul de legalizare a statutului de muncă al angajatului în România.
 • Taxa pentru permisul de ședere: Costul total pentru acest permis este de 173 Euro, care se descompune în 120 Euro plus contravaloarea în lei de 259 Lei. Permisul de ședere este crucial pentru a asigura că muncitorii tăi asiatici pot rezida și lucra legal pe teritoriul României.
 • Comisionul agenției: Asia Europe Jobs percepe un comision pentru serviciile de recrutare, care este un cost adițional de luat în calcul. Acest comision este structurat pentru a acoperi serviciile de consultanță, selecție a candidaților, asistență în procesul de imigrare și suport continuu pe durata integrării muncitorilor.

Prin înțelegerea clară a acestor costuri, companiile pot planifica în mod eficient bugetul necesar pentru a asigura un proces de recrutare reușit.

Etapele Procesului de Recrutare a Personalului Asiatic

Procesul de recrutare a muncitorilor asiatici prin Asia Europe Jobs este structurat în mai multe etape cheie pentru a asigura eficiența și conformitatea cu legislația:

 • Semnarea contractului cu tine: Începem prin a stabili un acord formal între compania ta și Asia Europe Jobs. Acest contract va defini parametrii colaborării noastre, inclusiv serviciile oferite și obligațiile fiecărei părți.
 • Alegerea candidatului potrivit: Bazându-ne pe cerințele specificate în contract, vom identifica și selecta candidații asiatici cei mai potriviți pentru posturile disponibile din compania ta.
 • Obținerea avizului de muncă: Acesta este un pas esențial în legalizarea statutului de muncă al angajatului în România, iar noi vom gestiona întregul proces de obținere a avizului pentru fiecare candidat.
 • Procesarea vizei: După obținerea avizului de muncă, vom trece la obținerea vizei necesare pentru intrarea candidaților în România.
 • Sosirea candidatului în România: La sosirea în România, candidatul va fi întâmpinat și ghidat de către noi în vederea integrării inițiale.
 • Semnarea contractului individual de muncă: După sosire, vă vom asista în procesul de semnare a contractului de muncă, asigurând-ne de conformitatea cu legislația muncii.
 • Obținerea permisului de ședere: Vom fi alături de candidatul ales, în procesul de obținere a permisului de ședere în România, un pas necesar pentru a-i permite să locuiască și să lucreze legal în țară.
 • Suport pentru integrarea muncitorilor: După finalizarea tuturor procedurilor legale, oferim suport continuu pentru a asigura o integrare reușită a muncitorilor asiatici în cadrul companiei și culturii din România.

Prin parcurgerea acestor etape, la Asia Europe Jobs ne asigurăm că întregul proces de recrutare este eficient, transparent și conform standardelor legale.

 

Condiții Necesare pentru Angajatori în Procesul de Recrutare a Personalului Asiatic

Pentru a angaja muncitori asiatici prin Asia Europe Jobs, angajatorii din România trebuie să îndeplinească anumite criterii esențiale, care asigură un proces de recrutare legal și eficient:

 1. Angajatorul trebuie să aibă activități de afaceri care corespund posturilor pentru care se face recrutarea. Acest lucru înseamnă că posturile oferite trebuie să fie în linie cu domeniul și specializarea afacerii. De exemplu, pentru un post în construcții, afacerea angajatorului trebuie să fie în domeniul construcțiilor sau al unui sector relevant.
 2. Este important ca angajatorul să fie la zi cu toate obligațiile fiscale. Aceasta include achitarea tuturor taxelor și impozitelor relevante pe ultimul trimestru înainte de începerea procesului de recrutare. Conformitatea fiscală este un indicator al stabilității financiare și este un aspect esențial în evaluarea credibilității și fiabilității angajatorului în cadrul procesului de recrutare.

Îndeplinirea acestor condiții nu numai că asigură conformitatea cu legislația românească, dar și creează un mediu de lucru stabil și sigur pentru muncitorii asiatici. 

Obligații ale Angajatorului față de Candidatul Recrutat

Pentru a asigura un mediu de lucru echitabil și atrăgător pentru muncitorii asiatici, angajatorii din România trebuie să ofere următoarele facilități și beneficii:

 • Salariu minim: Angajatorul trebuie să ofere un salariu net minim de 2500 Lei. Acest nivel de salarizare oferă o compensație echitabilă pentru muncitori, în conformitate cu standardele de viață și economice din România.
 • Cazare: Este esențial ca angajatorul să furnizeze o cazare adecvată muncitorilor. Aceasta include asigurarea unui spațiu de locuit sigur, curat și confortabil, care să respecte toate normele de sănătate și siguranță.
 • Masă sau bonuri de masă: Angajatorul trebuie să asigure fie o masă pe zi, fie bonuri de masă sau o diurnă corespunzătoare. Aceasta ajută la acoperirea cheltuielilor de hrană ale muncitorilor și contribuie la bunăstarea lor generală.
 • Transport: Dacă locul de cazare este situat la o distanță semnificativă de locul de muncă, angajatorul trebuie să asigure transportul de la cazare la locul de muncă. Acesta poate fi un serviciu de transport organizat sau compensație pentru costurile de transport.

Prin oferirea acestor condiții, angajatorii nu doar că se aliniază la cerințele legale, dar demonstrează și un angajament față de bunăstarea și satisfacția muncitorilor lor, ceea ce poate duce la o productivitate sporită și la un moral mai bun în rândul angajaților.

Gestionarea problemelor cu candidații recrutați

În cazul apariției unor probleme cu candidații recrutați, Asia Europe Jobs oferă o garanție pentru a asigura o soluție eficientă și echitabilă atât pentru angajator, cât și pentru muncitor. Detaliem mai jos cum abordăm diferitele situații:

 • Nerespectarea regulilor sau părăsirea locului de muncă: Dacă un candidat nu respectă regulile stabilite de angajator, părăsește locul de muncă sau nu îndeplinește așteptările stabilite în cadrul angajării, suntem deschiși să intervenim pentru a rezolva situația. Acest lucru este esențial pentru menținerea unui mediu de lucru stabil și productiv.
 • Garanția de înlocuire a candidatului: Pentru a asigura continuitatea și eficiența în afacerea ta, în primele 6 luni oferim posibilitatea de a înlocui gratuit candidatul o singură dată, în cazul în care acesta nu se integrează corespunzător sau nu îndeplinește criteriile de performanță.
 • După 6 luni: În situația în care este necesară înlocuirea candidatului după primele 6 luni, procesul este gratuit, dar angajatorul va fi responsabil pentru acoperirea costurilor asociate cu obținerea noului aviz de muncă și a permisului de ședere pentru înlocuitor.

Prin aceste măsuri, ne asigurăm că angajatorii beneficiază de flexibilitate și suport în gestionarea resurselor umane, menținând un nivel înalt de calitate și satisfacție în cadrul echipei.

Detalierea procesului de plată pentru serviciul de recrutare

Plata pentru serviciul de recrutare a personalului asiatic prin Asia Europe Jobs este structurată în două tranșe, pentru a facilita gestionarea financiară atât pentru agenție, cât și pentru angajator:

 • Prima tranșă (50%): Aceasta se achită în momentul selecției candidatului. Această plată inițială acoperă costurile implicate în procesul de identificare și selecție a candidaților potriviți. Este o etapă în care ne asigurăm că muncitorii selectați corespund nevoilor specifice ale afacerii tale.
 • A doua tranșă (50%): Restul sumei, adică cealaltă jumătate a costului total, se va efectua după sosirea candidatului în România. Această plată finală este asociată cu finalizarea procesului de recrutare, inclusiv obținerea tuturor documentelor necesare pentru ca muncitorul să înceapă să lucreze legal și eficient în cadrul companiei tale.

Această structură de plată este concepută pentru a asigura un flux de lucru eficient și pentru a te ajuta să îți planifici bugetul într-un mod care să susțină procesul de recrutare, fără a pune presiune financiară excesivă pe afacerea ta.

De ce să alegi Asia Europe Jobs pentru recrutarea muncitorilor din Sri Lanka sau Nepal

Când vrei să aduci muncitori din Sri Lanka sau Nepal în echipa ta din România, alegerea unui partener de încredere în recrutare este extrem de importantă. Asia Europe Jobs se distinge datorită unor factori cheie:

 • Expertiză și profesionalism: La Asia Europe Jobs, ne mândrim cu o echipă de experți în recrutare, pregătiți să abordeze orice provocare. Fiecare client beneficiază de soluții personalizate și consultanță detaliată, adaptate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri.
 • Servicii complete și integrate: Nu doar că ne ocupăm de recrutarea propriu-zisă, dar acordăm o atenție deosebită integrării eficiente a muncitorilor asiatici în cultura și mediul de lucru din România. Gestionăm toate aspectele administrative, inclusiv documentația necesară, pentru a facilita o colaborare fără obstacole.
 • O atenție riguroasă la detalii: Selectăm fiecare candidat având în vedere cerințele și așteptările tale. Procesul nostru de recrutare este gândit pentru a asigura eficiență și adaptabilitate, astfel încât să primești muncitorii cei mai potriviți pentru posturile tale.

Cu Asia Europe Jobs, procesul de angajare a muncitorilor din Sri Lanka sau Nepal devine o experiență simplă și eficientă. Contactează-ne acum și află cum te putem asista în extinderea și consolidarea echipei tale cu forța de muncă calificată din Asia.

Distribuie postarea: