Contact

Adresă

Hatmanul Arbore nr 8-10, et 4, ap 43, Sector 1

Telefon

+40747 200 040

Email

office@recrutari-personal.ro

Formular contact

(completeaza ce solicitare de personal ai nevoie si pentru ce domeniu iar unul dintre specialistii nostrii te va contacta in cel mai scurt timp)

Întrebări frecvente

Vă oferim răspunsurile la câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim.

Companiile din România se confruntă cu lipsa forței de muncă, atât calificate cât și necalificate, din cauza migrării lucrătorilor în ultimii 20 de ani. Aceasta face dificilă găsirea de personal cu experiență. Din acest motiv, angajarea muncitorilor străini a devenit o soluție practică.

De asemenea, unii antreprenori au avut probleme cu angajații români care nu s-au prezentat la muncă după angajare. Angajarea muncitorilor străini poate aduce mai multă stabilitate într-o afacere, lucru esențial în economia din România

În prezent, nu există un program specific de facilități din partea statului român pentru angajarea lucrătorilor străini. Cu toate acestea, guvernul a luat măsura de a aproba eliberarea a 100.000 de permise de muncă pentru străini pentru anul 2023, ceea ce indică o recunoaștere a nevoii de forță de muncă din exterior în economia românească.La Asia Europe Jobs, îți oferim trei pachete diferite pentru angajarea muncitorilor străini. În funcție de nevoile tale, putem selecta angajații potriviți și organiza interviuri video.

Costul pentru obținerea permisului de muncă este de 500 de lei per salariat, sumă pe care angajatorul o plătește la Trezorerie. Dacă alegi să te ocupi singur de actele necesare pentru permisul de muncă, noi îți putem oferi asistență. În cazul în care avocații Asia Europe Jobs se ocupă de acest proces, costul este de 1100 lei plus TVA.

Ca angajator, vei fi responsabil să asiguri personalului recrutat un salariu corespunzător, cazare decentă și mese sau tichete de masă. La acestea se poate adăuga biletul de avion pentru întoarcerea în țara de origine la încheierea contractului de 2 ani. 

În prima săptămână după sosirea salariatului, este necesar să depui documentele pentru permisul de ședere în România, care se eliberează în aproximativ 30 de zile și costă în jur de 170 de euro.

Pentru a angaja lucrători străini în România, va trebui să pregătești următoarele documente necesare obținerii unui permis de muncă:

 • Copie a Codului Unic de Înregistrare (CUI) al companiei tale.
 • Copie a cărții de identitate a administratorului firmei.
 • Dosarul fiscal al firmei, care include ultimele declarații fiscale și alte documente relevante.
 • Dosarul juridic al companiei, care conține actele constitutive și alte documente legale.
 • Organigrama companiei, pentru a ilustra structura și ierarhia internă.

Aceste documente sunt esențiale pentru a demonstra capacitatea și legalitatea companiei tale de a angaja personal din străinătate.

 

Înțelegem că timpul tău este prețios, așa că facem tot posibilul să ne asigurăm că procesul de angajare a muncitorilor străini este cât mai eficient și lipsit de stres pentru tine. Începem procesul de angajare a muncitorilor străini cu selecția candidaților și încheierea formalităților între compania ta și Asia Europe Jobs. Acest pas poate dura între 2 și 30 de zile, în funcție de cum decurg lucrurile de la tine din companie. Odată ce ai ales candidații potriviți, urmează să solicităm permisul de muncă. Din experiența noastră, obținerea acestui permis durează undeva între 45 și 90 de zile.

După ce avem permisul de muncă, următorul pas este să depunem documentele pentru viza de intrare. Timpul necesar pentru obținerea vizei variază în funcție de țara de origine a candidatului și poate dura între 60 și 120 de zile. Cu toate acestea pregătite, putem organiza călătoria angajatului tău spre România.

Angajarea unui lucrător străin, deși poate dura ceva timp, aduce beneficii pe termen lung afacerii tale. De exemplu, muncitorii asiatici sunt cunoscuți pentru seriozitatea, loialitatea și dorința lor puternică de a munci. Aceste calități pot adăuga stabilitate și predictibilitate afacerii tale.

Este adevărat că procesul de a aduce un lucrător străin în România poate dura între 60 și 120 de zile, timp necesar pentru a obține toate documentele necesare. Însă, această investiție inițială de timp poate fi compensată de calitatea și implicarea pe care o aduce un astfel de angajat în echipa ta.Pentru a angaja un muncitor străin, este important să oferi un salariu care nu doar să respecte legislația în vigoare, dar să fie și motivant pentru angajat. Experiența noastră arată că angajații sunt mai stabili și mai eficienți atunci când condițiile și salariul sunt atractive. Firma noastră pune mare accent pe condițiile de muncă oferite, asigurându-se că acestea contribuie la o relație de succes între angajator și angajat. Prin urmare, ca angajator român, este recomandat să oferi un salariu decent, care să motiveze viitorul tău angajat străin.

Pentru a asigura o colaborare de succes cu un angajat străin, pe lângă oferirea unui salariu decent, ca angajator, este important să pui la dispoziție și alte beneficii. Acestea includ:

 • Cazare în condiții decente
 • Tichete de masă
 • Bilet de avion dus-întors în țara de origine la sfârșitul contractului
 • Oricare alte beneficii pe care le consideri potrivite sau crezi că ar putea motiva și mai mult angajatul

Oferind aceste beneficii, nu doar respecți normele legale, dar creezi și un mediu de lucru atractiv pentru angajatul tău străin.

Obținerea unui permis de muncă pentru lucrătorii străini durează, în general, între 45 și 90 de zile, conform experienței Asia Europe Jobs. Pentru informații mai detaliate, ne puteți contacta direct.

Costul pentru obținerea unui permis de muncă pentru un salariat este de 500 de lei. Acest cost trebuie plătit de către angajator la Trezorerie.

Obținerea unei vize de muncă pentru România poate dura între 60 și 120 de zile, în funcție de țara de origine a candidatului.

Ca angajator, pentru a obține o viză de muncă pentru un lucrător străin în România, procesul implică următorii pași:

 • Obținerea Permisului de Muncă: Aceasta poate fi realizată de tine ca angajator, sau Asia Europe Jobs poate prelua responsabilitatea, în funcție de acordul stabilit între tine și firma noastră.
 • Procedura de Viză: După ce permisul de muncă este asigurat, partenerii noștri vor pregăti și depune documentele necesare pentru obținerea vizei de muncă.

Pentru a obține un model de contract de muncă pentru cetățenii străini în România, poți folosi un contract standard de muncă, similar cu cel pentru salariații români. Acesta trebuie să respecte legislația română și să includă condiții similare de muncă, servicii sociale și asigurări de sănătate standard. Modelul poate fi găsit online sau prin consultanță de specialitate.Salariul minim pentru muncitorii străini din România trebuie să fie comparabil cu cel al angajaților români cu experiență similară. Este important ca angajatorii să ofere salarii și condiții de muncă competitive pentru a asigura stabilitatea și implicarea lucrătorilor. După deducerea costurilor de cazare, angajatorii pot calcula un salariu estimativ adecvat pentru muncitorii străini.

În România, responsabilitatea pentru recrutarea lucrătorilor din Asia este asumată de companii specializate, cum ar fi Asia Europe Jobs. Aceste companii colaborează cu diverși parteneri și agenții de recrutare situate în țări precum Nepal, India, Bangladesh, Pakistan și alte națiuni asiatice pentru a facilita procesul de aducere a lucrătorilor străini.

La Asia Europe Jobs, suntem specializați în servicii profesionale de recrutare și plasare a personalului, asigurându-ne că toate procesele sunt în conformitate cu legislația din România.

Sediul nostru

Maecenas interdum lorem eleifend orci aliquam mollis aliquam non rhoncus magna suspendisse aliquet tincidunt enim.

București

Hatmanul Arbore nr 8-10, et 4, ap 43, Dorobanti, Sector 1

Parteneri