Cum să angajezi eficient muncitori Asiatici: află procesul de recrutare și beneficiile pentru afacerea ta

 

În ultimii ani, piața muncii din România a avut transformări semnificative, influențate atât de migrația forței de muncă, cât și de schimbările în nevoile de recrutare ale companiilor. Un număr tot mai mare de antreprenori români au început să recunoască avantajele recrutării muncitorilor asiatici, în contextul în care forța de muncă locală alege frecvent să emigreze în căutarea unor salarii și condiții mai bune în străinătate.

 

În ciuda eforturilor angajatorilor de a îmbunătăți condițiile de lucru prin achiziții de echipamente și utilaje moderne, multe dintre acestea rămân nefolosite din cauza deficitului de personal calificat. În acest context, recrutarea muncitorilor din Asia devine o soluție tot mai populară și eficientă pentru companiile românești.

 

Datele recente arată o creștere semnificativă a numărului de lucrători străini admiși în România, cu un contingent maxim de 100.000 atins în 2022, în creștere față de anul anterior. Pentru 2023, cifra estimată este și mai mare, cu un contingent de 140.000 de străini așteptați să fie aduși pe piața muncii din România.

 

În acest articol, vom enumera pașii esențiali pentru angajarea eficientă a muncitorilor asiatici și vom arăta cum companiile specializate în recrutarea de personal străin pot contribui la succesul acestui proces.

Muncitorii din Asia – Oportunități pentru companiile Românești

În fața deficitului de forță de muncă, companiile românești descoperă oportunități valoroase în a recrutarea muncitori din Asia. Această abordare reprezintă nu doar un răspuns eficient la nevoile actuale, ci și un impuls spre diversificarea și scalarea afacerilor în România. Iată, mai jos, cele mai importante beneficii pe care le poate avea afacerea ta, dacă alegi personal din Asia:

 

Adaptabilitate și inovare

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale angajării muncitorilor asiatici este adaptabilitatea lor la noi medii și tehnologii. Aceasta se traduce într-o integrare rapidă în procesele de lucru și în adoptarea eficientă a inovațiilor tehnologice. În plus, diversitatea culturală adusă de acești muncitori poate inspira noi idei și perspective în abordarea problemelor de business.

 

Soluții practice pentru lipsa de calificare

 

Muncitorii asiatici au adesea un nivel de calificare și specializare dificil de găsit pe piața locală, în special în domenii tehnice și industriale. Recrutarea din Asia poate astfel remedia lipsa de mână de lucru calificată, permițând companiilor să-și extindă și să-și diversifice operațiunile.

 

Eficientizarea costurilor 

 

De asemenea, colaborarea cu muncitori asiatici poate fi ”economică”, oferind companiilor posibilitatea de a-și gestiona mai bine bugetele și de a investi în alte domenii ale afacerii. Această eficiență financiară poate duce la o competitivitate sporită pe piață, permițând firmelor să ofere produse și servicii la prețuri mai competitive.

 

În concluzie, recrutarea muncitorilor din țările asiatice oferă companiilor românești o serie de avantaje strategice și practice. Explorând această oportunitate, firmele pot găsi soluții inovatoare la provocările actuale ale pieței muncii și pot deschide calea către o creștere sustenabilă și diversificare în afaceri.

 

Procesul de recrutare al Asia Europe Jobs

La Asia Europe Jobs, ne angajăm să oferim servicii complete de recrutare a personalului extracomunitar, asigurându-ne că nevoile specifice ale companiei tale sunt satisfăcute de la început până la sfârșit. Procesul nostru detaliat include:

 

Identificarea nevoilor de personal și obținerea permiselor de muncă

 

Începem prin a înțelege profund cerințele specifice ale postului din compania ta, urmat de asistență în obținerea permiselor de muncă necesare de la Oficiul pentru Imigrări. Desigur, ne vom asigura că toate demersurile legale sunt respectate înainte de sosirea lucrătorilor în România.

 

Selectarea riguroasă a candidaților

 

Procesul nostru de selecție începe cu identificarea celor mai potriviți candidați prin agențiile partenere din Asia. Efectuăm un ”screening” atent al CV-urilor și interviuri aprofundate pentru a ne asigura că fiecare candidat este calificat, motivat și pregătit să se alăture echipei tale. De asemenea, îți oferim opțiunea de interviuri video sau față în față pentru a te ajuta să iei decizia finală.

 

Demersuri pentru obținerea avizului de angajare și vizei

 

După semnarea contractelor de muncă, ne ocupăm de întocmirea dosarului necesar pentru obținerea permiselor de muncă. De asemenea, îți putem oferi consultanță sau ne putem ocupa noi de toate procedurile necesare.

 

Organizarea sosirii și asistență post-recrutare

 

Odată ce permisele de muncă sunt obținute, ne ocupăm de organizarea sosirii lucrătorilor și le oferim sprijinul necesar pentru a se integra eficient în compania ta. Continuăm să îți fim alături chiar și după sosirea lor, oferindu-ți asistență în obținerea permiselor de ședere,  asigurându-ne totodată că totul decurge conform planului.

 

Termen de finalizare și garanție

Întregul proces de recrutare durează aproximativ 3-4 luni, ținând cont de necesitatea obținerii permiselor de muncă. Oferim o garanție de 6 luni pentru fiecare angajat recrutat, asigurând înlocuirea gratuită în cazul în care este necesar.

În ce domenii, muncitorii veniți din Asia, pot aduce multiple beneficii?  

În contextul actual al economiei românești, caracterizat prin rapiditate și schimbare, integrarea muncitorilor asiatici în forța de muncă a devenit o abordare strategică pentru multe afaceri. Capacitățile diverse și adaptarea acestor muncitori aduc o valoare adăugată semnificativă, oferind companiilor posibilitatea de a se extinde și inova în mai multe sectoare cheie. 

Mai jos, am enumerat câteva domenii cheie în care personalul asiatic poate aduce un plus de valoare: 

Horeca

Muncitorii asiatici aduc un plus notabil în sectorul horeca prin abilitățile lor de ospitalitate. Ei sunt cunoscuți pentru amabilitatea lor naturală și pentru capacitatea de lucra în echipă. Adaptabilitatea lor culturală îi face potriviți pentru a lucra în medii diverse, cum ar fi hoteluri, restaurante și cafenele, unde interacțiunea cu clienții este esențială.

Logistică/Depozit

În domeniul logistic și de depozitare, muncitorii asiatici se remarcă prin eficiența și acuratețea lor. Aceștia sunt meticuloși și atenți la detalii, calități necesare pentru gestionarea corectă și eficientă a inventarului sau pentru asigurarea unui flux fluent al operațiunilor logistice.

Agricultură

Muncitorii asiatici sunt extrem de valoroși în agricultură datorită rezistenței lor fizice și a eticii de muncă. Sunt obișnuiți să lucreze în condiții variate, ceea ce îi face capabili să se adapteze rapid la diferitele tipuri de muncă agricolă, de la plantare la recoltare.

Curățenie/Menajere

În sectorul de curățenie și menaj, muncitorii asiatici se disting prin rigurozitate și atenție la detalii. Implicarea lor pentru menținerea standardelor înalte de curățenie ajută la păstrarea unui mediu de viață sănătos și plăcut.

Asistență/Îngrijire

Muncitorii asiatici din domeniul asistenței și îngrijirii aduc o combinație de profesionalism și empatie. Ei sunt dedicați, grijulii și au abilități excelente de îngrijire, fiind ideali pentru a lucra în instituții de asistență socială, spitale sau pentru îngrijirea la domiciliu.

Reciclare

În industria reciclării, muncitorii asiatici contribuie prin meticulozitatea și conștiinciozitatea lor. Aceștia sunt capabili să gestioneze eficient procesele de sortare și reciclare, contribuind astfel la susținerea practicilor de mediu sustenabile.

Asia Europe Jobs – Parteneriatul Tău în Recrutare

Alegând Asia Europe Jobs ca partenerul în recrutarea de personal asiatic, te asiguri că investești în viitorul și succesul afacerii tale. 

Misiunea noastră este de a forma echipe de specialiști capabili să aducă o contribuție valoroasă și durabilă în cadrul companiei tale. Prin metodele noastre de selecție riguroasă, ne asigurăm că fiecare candidat nu numai că se potrivește cerințelor postului, dar și că împărtășește valorile și obiectivele companiei tale.

Într-o lume în continuă schimbare, adaptabilitatea și inovația sunt cheia succesului. Prin introducerea forței de muncă asiatică în diverse sectoare, de la Horeca la logistica și agricultură, oferim companiilor românești oportunitatea de a se dezvolta și de a fi competitive pe piață. Cu Asia Europe Jobs, ești pe mâini sigure. Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Distribuie postarea: